Nieuws

Door de flexibiliteit van Van Koppen & Van Eijk kunnen wij makkelijk op- en afschalen

29-06-2017

Marcel Wesseling is samen met zijn zwager Wilfred van Wattum eigenaar van Wesseling Logistics, een logistieke dienstverlener gevestigd in Sassenheim. Marcel vertelt ons meer over het familiebedrijf dat al 111 jaar bestaat en over de samenwerking met Van Koppen & Van Eijk.

“In het jaar 2000 ben ik de eigenaar geworden van Wesseling Logistics, ik ben alweer de vierde generatie in het bedrijf. Al 111 jaar is het echt een familiebedrijf en als het aan mij en Wilfred ligt dan zal dit ook altijd zo blijven.” Wesseling Logistics biedt diensten aan in de hele Benelux. “Wij hebben in Sassenheim een crossdock locatie waar 24 uur per dag vrachtwagens worden in- en uitgeladen. Ook worden hier dagelijks goederen klaargezet voor 2.500 afleveradressen. Hiernaast hebben we warehouse locaties waar dagelijks ongeveer 150 orders worden verwerkt en via onze distributie worden afgeleverd in de Benelux. De distributie kunnen wij goed organiseren doordat wij samenwerken met andere logistieke bedrijven. Sinds 1983 zijn wij lid van Teamtrans, een netwerk waarin 11 logistieke bedrijven samenwerken. Elk bedrijf heeft een eigen bezorggebied en wij wisselen onderling zendingen uit om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Ditzelfde doen wij met DHB logistiek, dit is een samenwerking tussen zes partners die samenwerken om pallet zendingen af te leveren. Door deze samenwerkingen hebben wij de mogelijkheden van een groot bedrijf en de toegevoegde waarde van een familiebedrijf.” Marcel ziet de toekomst van Wesseling Logistics positief. “De logistieke markt verandert van een B2B-markt naar een B2C-markt. Door de toename van de e-commerce ontstaat er een groei op de B2C-markt. Waar wij ons voorheen voornamelijk richtten op de B2B-markt proberen wij nu ook in te spelen op de veranderingen en mee te groeien in de B2C-markt. Er liggen genoeg kansen en uitdagingen voor ons.”

Een aantal jaar geleden is de samenwerking tussen Wesseling Logistics en Van Koppen & Van Eijk begonnen. “De directie van Van Koppen & Van Eijk kende ik vanuit het bedrijfsleven, na wat contact is onze samenwerking begonnen. Een aantal jaar geleden hebben wij wel eens uitzendkrachten aan het werk gehad, maar doordat wij de werkzaamheden zelf ook konden uitvoeren zijn wij hiermee gestopt. Toen de economie aantrok hebben wij snel moeten opschalen, inmiddels zijn er altijd drie jongens in de nachtdienst aan het werk. Zij sorteren ’s nachts alle pakketten uit. Ook hebben we dagelijks uitzendkrachten aan het werk die de containers laden en lossen. Doordat de drukte per dag verschilt maken wij de planning maximaal twee dagen van tevoren. De flexibiliteit van Van Koppen & Van Eijk is erg fijn, zo kunnen wij makkelijk op- en afschalen.”

“Van Koppen & Van Eijk is laagdrempelig, dit maakt het een fijne organisatie om mee samen te werken. Hiernaast verloopt het contact met de accountmanagers erg goed wat er ook voor zorgt dat wij de samenwerking als prettig ervaren.”

 


« Terug naar overzicht

Contact

Algemene informatie

071 - 5280859

Zoek je werk? / Szukasz pracy?

070 - 3080690

Wilt u iets met ons delen?

Vul het formulier in


Heeft u een vraag of klacht?

Laat het ons weten

Zoek je onze vestigingen?

Vind onze vestigingen